To je to što me zanima!

Fritule s ribanim jabukama su gotove brzo, a tope se u ustima

Smjesa je gotova brzo, a fritule su vrlo ukusne, mekane i sočne. Uz jabuke se dodaje i korica naranče i limuna, grožđice, ali i rakija, pa je okus zaista nezaboravan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kg brašna
  • 20 dag grožđice
  • dvije jabuke, korica limuna
  • korica naranče
  • 80 g svježeg kvasca
  • 1,5 dcl rakije lozovače (može i rum)
  • prstohvat soli
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • litra sojina ili suncokretova ulja

Priprema:

U posudu stavite brašno i grožđice, kvasac, sol i vanilijin šećer pa naribajte jabuke i korice agruma. Sve izmiješajte pa ulijte mlaku vodu, do pola litre, te dobro istucite drvenom kuhačom dok smjesa ne postane srednje gusta.

Ostavite tijesto da se digne na toplom oko pola sata. Potom još najmanje jednom tijesto izmijesite kuhačom da bi fritule bile mekše, okruglije i ukusnije. 

Stavite okruglice od tijesta u litru dobro zagrijanog ulja, a posuda za pečenje treba biti duboka kako bi se fritule mogle same okretati prilikom pečenja. Gotove su kad isplivaju, a zatim ih pospite mješavinom kristalnog i vanilin šećera.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 23.12.2017.

    dali netko zna recept za barene fritule?

  • Cukrena 22.12.2017.

    Ove na slici mi baš i nisu primamljive..e sad, jel do recepta ili do onog ko je pravio..hmmm

  • Rafo 22.12.2017.

    "1,5 dcl rakije lozovače" - ispravno je "1,5 dl rakije lozovače". Oznaka za decilitar je dl, a ne dcl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare