To je to što me zanima!

Fritule s ribanim jabukama i rakijom - još jedna stara slastica

Smjesa je gotova brzo, a fritule su vrlo ukusne, mekane i sočne. Uz jabuke se dodaje i korica naranče i limuna, grožđice, ali i rakija, pa je okus zaista nezaboravan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kg brašna
  • 20 dag grožđice
  • dvije jabuke
  • korica limuna
  • korica naranče
  • 80 g svježeg kvasca
  • 1,5 dcl rakije lozovače (može i rum)
  • prstohvat soli
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • litra suncokretovOG ulja

PRENOSE SE GENERACIJAMA Božićni recepti naših baka za salenjake, mađaricu i oblatne

Priprema:

U posudu stavite brašno i grožđice, kvasac, sol i vanilijin šećer pa naribajte jabuke i korice agruma. Sve izmiješajte pa ulijte mlaku vodu, do pola litre, te dobro istucite drvenom kuhačom dok smjesa ne postane srednje gusta.

Ostavite tijesto da se digne na toplom oko pola sata. Potom još najmanje jednom tijesto izmijesite kuhačom da bi fritule bile mekše, okruglije i ukusnije. 

Stavite okruglice od tijesta u litru dobro zagrijanog ulja, a posuda za pečenje treba biti duboka kako bi se fritule mogle same okretati prilikom pečenja. Gotove su kad isplivaju, a zatim ih pospite mješavinom kristalnog i vanilin šećera.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ervol 14.12.2020.

    Zaboravili ste u recept staviti jaja....

  • VOLBEAT 13.12.2020.

    Ovo na slici nisu fritule, one su poprilično manje

  • 13.12.2020.

    fritule obavezno na jelovniku 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare