To je to što me zanima!

Fritaja s rajčicama - pripremite jaja na malo drugačiji način...

Pola sta dovoljno je za pripremu ovog finog jela, a kako sadrži jaja, dimljenu šunku, rajičice, luk i aromatične začine, može se zaključiti kako se radi o zdravom jelu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g cherry rajčica
  • 60 g maslaca
  • sol
  • papar
  • žličica sitno sjeckanog peršina
  • 8 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • žličica ružmarina i majčine dušice
  • 2 mlada luka
  • 100 g dimljene šunke

Priprema:

Nasjeckajte mladi luk i svježe začine. Zagrijte pola količine maslaca. Pirjajte luk dok sasvim ne omekša i postane staklast. Dodajte šunku narezanu na rezance. Začinite solju, paprom i sjeckanim začinom, pirjajte još koju minutu, te ostavite sa strane. Razbijte jaja i odvojite bjelanjke. Žumanjke umutite s mlijekom i malo soli.

Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg, te umiješajte u smjesu od žumanjaka. U dubljoj zdjeli u zagrijanoj pećnici na 200°C otopite preostali maslac. Izlijte smjesu jaja i preko nje posložite šunku i rajčice. Pecite oko 15 minuta dok se jaja ne stisnu. Poslužite sa salatom od krastavca i ribanom mrkvom.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Big_Daddy 👊😎 29.09.2016.

    Dobro izgleda al samo bez dimljene šunke i začina i prolazi kod mene bez problema.....................

  • RaMona 29.09.2016.

    ako je fritaja onda može biti samo s pomidorima nikako s rajčicama hehehe

  • montello 29.09.2016.

    dobro izgleda

Komentiraj...
Vidi sve komentare