Pola sta dovoljno je za pripremu ovog finog jela, a kako sadrži jaja, dimljenu šunku, rajičice, luk i aromatične začine, može se zaključiti kako se radi o zdravom jelu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 200 g cherry rajčica
- 60 g maslaca
- sol
- papar
- žličica sitno sjeckanog peršina
- 8 jaja
- 4 žlice mlijeka
- žličica ružmarina i majčine dušice
- 2 mlada luka
- 100 g dimljene šunke
Priprema:
Nasjeckajte mladi luk i svježe začine. Zagrijte pola količine maslaca. Pirjajte luk dok sasvim ne omekša i postane staklast. Dodajte šunku narezanu na rezance. Začinite solju, paprom i sjeckanim začinom, pirjajte još koju minutu, te ostavite sa strane. Razbijte jaja i odvojite bjelanjke. Žumanjke umutite s mlijekom i malo soli.
Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg, te umiješajte u smjesu od žumanjaka. U dubljoj zdjeli u zagrijanoj pećnici na 200°C otopite preostali maslac. Izlijte smjesu jaja i preko nje posložite šunku i rajčice. Pecite oko 15 minuta dok se jaja ne stisnu. Poslužite sa salatom od krastavca i ribanom mrkvom.