To je to što me zanima!

Focaccia s ružmarinom punjena fetom će oduševiti sve ukućane

Ova aromatična focaccia odlična je upravo zbog punjenja koje joj daje jednu novu dimenziju sočnosti. Vrlo je jednostavna za napraviti, a ne treba vam ni puno sastojaka za nju
Vidi originalni članak

Priprema ovog jela trajat će samo sat vremena, a od nje se može najesti čak 6 osoba.

Sastojci:

500 g mekog brašna, 25 g svježega kvasca, žličica soli, žličica sjeckanog ružmarina, 1 dl maslinova ulja, oko 2,5 dl mlake vode; nadjev: 250 g feta sira

Priprema:

Razmutite kvasac u pola šalice tople vode, sa žličicom šećera i bračna, pa ostavite na toplom dok ne ispuni šalicu. U drugoj posudi izmiješajte brašno, sol i fino usitnjeni ružmarin, dodajte pripremljeni kvasac, ulje i umijesite s mlakom vodom srednje mekano tijesto.

RECEPT DANA Prženi grašak s aromatičnim začinima odličan je prilog mesu

Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se odmara jedan sat. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio samo rastanjite rukom preko podmazanog lima, pa gore naslažite fetice sira i pokrijte drugom polovinom rastanjenog tijesta. Pritisnite krajeve da bi se bolje zalijepili. Sve premažite s malo maslinova ulja, a gore pospite krupnom solju i sitno sjeckanim ružmarinom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare