To je to što me zanima!

Firentinska fina torta od jagoda

Fina i lagana torta s biskvitom od keksa, kandiranih trešanja i badema u kombinaciji s neodoljivom puding kremom sa svježim sirom s dodatkom likera od naranče i jagodama
Vidi originalni članak

Za ovu ukusnu i osvježavajuću tortu s jagodama trebat će vam 30 minuta pripreme, a bi će je dovoljno za šestero ljudi. Uživajte!

Sastojci:

100 g čokolade, 150 g čokoladnih keksa, 12 kandiranih trešanja, 100 g sjeckanih badema, 75 g maslaca, vrećica pudinga s okusom slatkog vrhnja, žlica jestivog škroba, 300 ml mlijeka, 70 g šećera, 250 ml slatkog vrhnja, četiri žlice likera od naranče, 200 g svježeg sira, 750 g jagoda, 50 g gotove čokoladne glazure, listići badema

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Krupno nasjeckajte čokoladu i otopite je na pari. Sameljite kekse, a kandirane trešnje nasjeckajte na sitno pa sve izmiješajte s bademima i maslacem. Smjesu rasporedite u kalup za tortu i stavite papir za pečenje. Podlogu ostavite tri sata u hladnjaku da se stisne.

Razmutite prašak za puding, škrob i mlijeko. Zakuhajte ostatak mlijeka sa šećerom i slatkim vrhnjem, umiješajte razmućeni prašak za puding, kratko ga prokuhajte i ostavite da se ohladi. Umiješajte liker od naranče i svježi sir. Jagode stavite na stranu za ukrašavanje.

ZDRAVO OSVJEŽENJE Savjeti i recepti za izradu finih prirodnih sladoleda kod kuće

Ostatak narežite i umiješajte u kremu. Namažite je i ostavite četiri sata u hladnjaku. Jagode dopola umočite u otopljenu čokoladnu glazuru. Poslažite ih po torti i ukrasite listićima badema.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 16.06.2024.

    Obozavam torte s jagodama

Komentiraj...
Vidi sve komentare