To je to što me zanima!

Fino osvježenje: Sezonu jagoda otvaramo domaćim sladoledom

Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelijte s malo vruće vode. Ako želite, šećer u ovom receptu možete zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju, a jagode bilo kojim drugim bobičastim voćem
Vidi originalni članak

Priprema:

Pomiješajte jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavite da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješajte. Dobivenu smjesu ubacite u blender. Dodajte i limunov sok te blendajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetnite i nekoliko tanko narezanih komadića jagode. Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelijte s malo vruće vode. Ako želite, šećer u ovom receptu možete zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju, a jagode bilo kojim drugim bobičastim voćem. Uživajte u ovom slatkom osvježenju!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

400 g jagoda, 50 g šećera kristal, žličica soka od limuna, 200 g grčkog jogurta

RECEPT DANA Zlevanka s višnjama: Kolač u kojem su uživale i naše bake

Broj osoba: 6

Priprema: 20 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 04.05.2024.

    Odlican sladoled👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare