Iskoristite sezonu i nabavite fine svježe šparoge te od njih pripremite ukusnu krem juhu. Ovo jelo jednostavno je za pripremu, a okusom će oduševiti baš svakoga
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
Sastojci:
vezica šparoga, crveni luk, mrkva, peršin, 6 šalica povrtnog temeljca, 3 režnja češnjaka, žličica soli, 1/2 šalice vrhnja (može i zobenog)
Priprema:
Luk narežite na sitne kockice, a mrkvu i korijen peršina na tanke kolutiće. Stavite u posudu narezano povrće i usitnjeni češnjak. Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša. Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje). Dodajte sol i neka još jednom zakuha. Na kraju umiješajte zobeno vrhnje. Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovu ulju pa onda kuhati. Dovoljne su dvije žlice maslinova ulja.