To je to što me zanima!

Fini svinjski kotleti s jabukama

Kotlete obilno posolite i popaprite s obje strane. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite dvije žlice maslaca i počnite pržiti svinjske kotlete - sve dok ne porumene, otprilike tri minute po strani...
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za svoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Kotlete obilno posolite i popaprite s obje strane. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite dvije žlice maslaca i počnite pržiti svinjske kotlete - sve dok ne porumene, otprilike tri minute po strani. Kotlete izvadite na tanjur i ostavite sa strane. Vratite tavu na srednje jaku vatru i otopite žlicu maslaca. Odmah dodajte jabuke narezane na tanke kriške i nasitno nasjeckani luk te ih dinstajte, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko pet minuta. Umiješajte smeđi šećer i cimet. Dodajte jabukovaču i vrhnje. Pričekajte minutu. U tavu vratite svinjske kotlete i kuhajte 7-8 minuta. Poslužite uz kremasti pire krumpir.

PENICILIN JUHA Penicilin juha: Povrće i meso nemojte vadite nego ga usitnite

Sastojci:

4 svinjska kotleta, sol, svježe mljeveni crni papar, 3 žlice maslaca, 1 luk, 2 jabuke, 2 žlice smeđeg šećera, žličica cimeta, 160 ml jabukovače, 80 ml vrhnja za kuhanje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare