Ako nemate ideju što napraviti za ručak, ovo je savršena kombinacija koju baš svi vole. Ovaj recept odličan je i ako imate ostatke bolognese umaka, a ne znate kako to iskoristiti
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g mljeveng mesa
- 1∕2 glavice luka
- 2 mrkve
- 200 g pelata
- žlica maslaca
- 3∕4 žlice brašna
- žlica peršina
- 600 g krumpira
- 3 žlice mlijeka
- bosiljak
Priprema:
Krumpire skuhajte. Luk i mrkvu popržite te dodajte meso. Začinite pa umiješajte rajčicu. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac, te sve dobro zgnječite.
Zdjelu za pečenje premažite maslacem i dodajte smjesu od mesa. Prekrijte je krumpirom koji nanesite slastičarskom vrečicom i zapecite na 250 °C oko 15 minuta.