broj osoba: 6
priprema: 90 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
110 g omekšalog maslaca, 100 g šećera, 50 g smeđeg šećera, 1 žličica ekstrakta vanilije, 2 velika jaja, 120 g kiselog vrhnja, 60 ml mlijeka, 160 g brašna, 50 g kakaa, 1 žličica praška za pecivo, 1 žličica sode, ½ žličice soli, 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje. Izmiksajte maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodajte jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksajte. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Sjedinite obje smjese pa promiješajte špatulom ili drvenom kuhačom. Na kraju dodajte i komadiće čokolade pa pažljivo promiješajte. Prelijte smjesu u kalup i pecite 55 - 60 minuta, sve dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista. Pričekajte da se malo ohladi prije nego što kruh izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi u potpunosti prije rezanja.