To je to što me zanima!

Fini riblji popečci brzo su gotovi, a oduševit će sve vaše ukućane

Ako vam se jede riba, ali na malo drugačiji način, isprobajte ovaj recept i napravite ukusne popečke. Ovo jelo brzo je gotovo, a svidjet će se čak i onima koji inače nisu ljubitelji ribe
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 30 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

800 g sitno narezanog ribljeg mesa (šaran, amur…), 1 limun, 4 kriške tosta, mala vezica začinskog bilja (kopar, peršin…), 1 jaje, mljevena slatka paprika, čili, sol, ulje ili rastopljeni maslac za premazivanje popečaka

ZDRAVI SOKOVI Recepti za super detoks: Jetru ćete oporaviti uz mrkvu i radič

Priprema:

Ribu narežite na kockice. Limun operite pa nasitno naribajte koricu, koju zatim dodate ribi. S kriški tosta odrežite koru pa kruh nasitno naribajte. Začinsko bilje isperite pod mlazom vode pa otrgnite listiće sa stabljika. Sve sastojke štapnim mikserom usitnite u pire, a zatim u smjesu dodajte jaje. Začinite smjesu paprikom i čilijem, posolite je pa sve sastojke temeljito promiješajte. Lim obložite papirom za pečenje. Vlažnim rukama oblikujte male popečke, a zatim svaki premažite uljem ili rastopljenim maslacem. Pecite ih 20-25 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180 stupnjeva. Tijekom pečenja popečke još jednom premažite uljem ili maslacem. Poslužite ih sa salatom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 12.01.2024.

    Riba je moj izbor ali u ovom obliku nikako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare