broj osoba: 4
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
800 g sitno narezanog ribljeg mesa (šaran, amur…), 1 limun, 4 kriške tosta, mala vezica začinskog bilja (kopar, peršin…), 1 jaje, mljevena slatka paprika, čili, sol, ulje ili rastopljeni maslac za premazivanje popečaka
Priprema:
Ribu narežite na kockice. Limun operite pa nasitno naribajte koricu, koju zatim dodate ribi. S kriški tosta odrežite koru pa kruh nasitno naribajte. Začinsko bilje isperite pod mlazom vode pa otrgnite listiće sa stabljika. Sve sastojke štapnim mikserom usitnite u pire, a zatim u smjesu dodajte jaje. Začinite smjesu paprikom i čilijem, posolite je pa sve sastojke temeljito promiješajte. Lim obložite papirom za pečenje. Vlažnim rukama oblikujte male popečke, a zatim svaki premažite uljem ili rastopljenim maslacem. Pecite ih 20-25 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180 stupnjeva. Tijekom pečenja popečke još jednom premažite uljem ili maslacem. Poslužite ih sa salatom.