To je to što me zanima!

Fini poljski lovački gulaš bigoš

Gulaš kuhajte od jedan do dva sata. Po potrebi svako malo dodajte još malo temeljca. Po želji, 30 minuta prije kraja dodajte narezane kobasice. Na kraju ovaj gulaš mora biti razmjerno gust
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šest do osam ljudi, a za pripremu odvojite oko sat i pol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Na masnoći pržite nasjeckani luk, dodajte sitno narezanu slaninu i zatim narezano meso pa povremeno miješajte na laganoj vatri dok meso ne promijeni boju. Po potrebi dolijevajte temeljac da se ne uhvati za dno. Nasjeckani kiseli kupus isperite pod vodom, ocijedite i dodajte mesu. Začinite po ukusu i dodajte nasjeckani češnjak i lovor. Šampinjone prelijte vrućom vodom i ostavite nekoliko minuta. Zatim ih dodajte mesu i kupusu i kuhajte dodajući vodu u kojoj su odstajali. Ubacite i nasjeckane šljive i vino. Gulaš kuhajte od jedan do dva sata. Po potrebi svako malo dodajte još malo temeljca. Po želji, 30 minuta prije kraja dodajte narezane kobasice. Na kraju ovaj tradicionalni poljski gulaš mora biti razmjerno gust. Poslužite ga uz raženi kruh.

RECEPT DANA Složenac od palente, graha i mesa za dane kada je hladno

Sastojci:

100 g slanine, žlica svinjske masti, 2 glavice luka, 3 češnja češnjaka, 1,2 kg svinjetine, 30 g sušenih šampinjona, 100 g suhih šljiva, kg kiselog kupusa, sol, papar, piment, slatka crvena paprika, 3 - 4 lista lovora, dl crnog vina, temeljac od povrća po potrebi, 300 g kobasica

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare