Mousse stavite u lijepe čaše, a ukrasiti ga možete komadićima voća ili sa malo ribane bijele čokolade. Stavite desert u hladnjak da se stisne, najmanje dva sata prije posluživanja
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 grama bijele čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U maloj tavi za pirjanje pomiješajte natrganu čokoladu i 150 ml slatkog vrhnja. Kuhajte na srednjoj vatri cijelo vrijeme miješajući dok smjesa ne postane glatka. Prebacite ju u veliki lonac za kuhanje i ohladite na sobnu temperaturu.
U drugoj zdjeli napravite tvrdi šlag od preostalog slatkog vrhnja. Dodajte šećer i ekstrakt vanilije te još malo istucite dok šlag prilikom izvlačenja miksera nema šiljate vrhove.
Uzmite malo šlaga i dodajte ga u smjesu bijele čokolade i slatkog vrhnja. Dobro umiješajte. Mousse stavite u lijepe čaše pomoću žlice. Na vrh možete staviti komadiće voća ili malo ribane bijele čokolade.
Stavite u hladnjaku da se ohladi i stisne, najmanje 2 sata.