To je to što me zanima!

Fini kremasti rižoto s tikvicama idealan je lagani ručak za dvoje

Ovo fino i osvježavajuće jelo lako je napraviti i brzo je gotovo. Idealno je kada želite nešto na brzinu pojesti, a dosta vam je prženog i nezdrave brze hrane
Vidi originalni članak

broj osoba: 2

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice narezane na komadiće, 1/2 luka, 1 češanj češnjaka, 1/4 žličice soli, 300 g riže arborio, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1,5 žlice maslaca, nasjeckani svježi peršin

DANAŠNJI RECEPT Za ručak napravite finu Caprese piletinu s pestom i mozzarellom

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte nasjeckanu tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mars7 30.05.2023.

    zdravo i lagano za rucak puno vitamina

Komentiraj...
Vidi sve komentare