broj osoba: 2
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice narezane na komadiće, 1/2 luka, 1 češanj češnjaka, 1/4 žličice soli, 300 g riže arborio, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1,5 žlice maslaca, nasjeckani svježi peršin
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte nasjeckanu tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.