Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...
Sastojci:
- 230 g brašna
- šalica šećera
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 3 jaja
- vanilin šećer s aromom burbona
- malo ulja
- pola vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- 350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C.
Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite pitu oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Savjet: Iako to nije predviđeno receptom, ovaj kolač možete preliti čokoladnom glazurom - stavite jednaku količinu maslaca i crne čokolade u metalnu posudu pa otapajte to na pari.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid...
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco: