To je to što me zanima!

Fini i aromatični parfe od kave s mangom idealan je nakon ručka

Ova slastica idealan je desert za nakon ručka. Na samu pripremu potrošit ćete tek 15 minuta, ali trebat će vam neko vrijeme da se podloga stisne u hladnjaku
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 15 minuta

RECEPT DANA Ukusni slatki kruh od borovnica i jabuka ćete grickati cijeli dan

Sastojci:

200 g čokoladnih keksa, 80 g maslaca, 200 g očišćenog manga, sok od jedne naranče, 30 g šećera, 120 g želiranog šećera (2:1), 150 g mliječne čokolade, dva listića želatine, 500 ml slatkog vrhnja, četiri žlice instant kave, dva jaja, prstohvat soli, 50 g gotove čokoladne glazure

Priprema:

Kekse sameljite pa ih pomiješajte s rastopljenim maslacem te smjesu utisnite u ravnomjernom sloju na dno kalupa za tortu na papir za pečenje. Ostavite podlogu dva sata u hladnjaku. Mango sa sokom od naranče usitnite u mikseru te ga prokuhajte pet minuta sa želiranim šećerom te ostavite da se hladi. U međuvremenu napravite parfe čokoladu, nasjeckajte i otopite na pari, namočite želatinu da omekša i pomiješajte 100 ml vrhnja s prahom za instant kavu. Jednom jajetu odvojite bjelanjak od žumanjka pa od žumanjka i drugog jajeta na pari istucite gustu kremu, zajedno s vrhnjem. U toploj kremi otopite ocijeđenu želatinu, umiješajte topljenu čokoladu te zdjelu premjestite u veću zdjelu s ledom pa tucite kremu dok se ne ohladi. Istucite čvrsti snijeg od jednog bjelanjka uz dodatak soli pa postupno uspite šećer miksajući ga dok se ne otopi. Snijeg umiješajte u hladnu kremu s tučenim slatkim vrhnjem. Podlogu od keksa premažite nadjevom od manga, po nadjevu rasporedite parfe od kave i ostavite tortu na tri sata u hladnjaku. Po njoj otopljenom čokoladnom glazurom išarajte linije i ostavite je da se stisne.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 20.04.2023.

    odlican kolac👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare