Ovaj recept savršen je za sve one koji ne znaju što bi više kuhali i koji trže nešto fino, a jednostavno.
POGLEDAJTE VIDEO:
Njoke savršeno pristaju s pršutom i rikolom, a poslužite ih uz čašicu bijelog vina i svježe voće za desert.
Sastojci:
¼ šalice maslinovog ulja
60 grama pršuta (otrgnite ga na manje komade)
1 pakovanje njoki od krumpira (ili 450 grama)
80 grama rikole
¼ šalice svježeg lista peršina
1 žličica naribane korice limuna plus 2 žličice svježeg soka od limuna
Recept:
Zagrijte ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na srednje visokoj vatri. Dodajte pršut. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane hrskav, oko 3 minute. Prebacite pršut na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ulje ocijedi. Dodajte njoke u tavu; kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok njoki ne postanu zlatne i hrskave, 8 do 10 minuta. Maknite s vatre. Dodajte rikolu, peršin, koricu limuna, limunov sok i pršut.
Ostavite da se sjedini. Dobar tek!