To je to što me zanima!

Fini hrskavi njoki s rikolom i pršutom: Idealni za ljetne dane

Prvo prepržite pršut, dodate njoke na tavu i miješate dok ne postanu hrskave i zlatne. Zatim dodajete ostaje sastojke: rikolu, peršin, naribanu koricu limuna. Detaljan recept pronađite u nastavku
Vidi originalni članak

Ovaj recept savršen je za sve one koji ne znaju što bi više kuhali i koji trže nešto fino, a jednostavno. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njoke savršeno pristaju s pršutom i rikolom, a poslužite ih uz čašicu bijelog vina i svježe voće za desert. 

Sastojci:

¼ šalice maslinovog ulja
60 grama pršuta (otrgnite ga na manje komade)
1 pakovanje njoki od krumpira (ili 450 grama)
80 grama rikole 
¼ šalice svježeg lista peršina 
1 žličica naribane korice limuna plus 2 žličice svježeg soka od limuna 

Recept:

Zagrijte ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na srednje visokoj vatri. Dodajte pršut. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane hrskav, oko 3 minute. Prebacite pršut na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ulje ocijedi. Dodajte njoke u tavu; kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok njoki ne postanu zlatne i hrskave, 8 do 10 minuta. Maknite s vatre. Dodajte rikolu, peršin, koricu limuna, limunov sok i pršut.

Ostavite da se sjedini. Dobar tek!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bericussb 20.08.2021.

    a ha... sve 5....najjaci su mi ovi recepti kad imaju sastojke koji nisu u skladu s god. sobom... kao npr. i sada rikola, ili mladi luk u 7. ili 8. mj..... moš mislit.... 😱🙊😇😂😇😂

  • marac35 20.08.2021.

    mmm masno vrhnje pršut i njoki, prava ljetna hrana, nakon koje mogu u šumu ići drva rušiti cijeli dan...

  • nap 19.08.2021.

    I nije bas ljetna hrana

Komentiraj...
Vidi sve komentare