To je to što me zanima!

Fini domaći pelinkovac je lijek za želudac - pije se prije obroka

Domaći pelinkovac se već desetljećima pije kako bi ublažio želučane bolove, nadutost, ali i pokrenuo probavu. Pije se na prazan želudac, prije obroka, a recept za pripremu je nevjerojatno lagan
Vidi originalni članak

Pelinkovac je dobro poznat aperitiv, ali i napitak koji umanjuje želučane probleme. To je gorki liker, obogaćen biljkom pelin, po kojoj je i dobio ime.

POGLEDAJTE VIDEO: Uzgoj slatkog pelina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina namočite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procijedite.

Ili 3 žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.

PROMO Buđenje imuniteta biljkama: kim, piskavica i slatki pelin za zdravlje

Neka odstoji 8 dana, tijekom kojih povremeno treba protresti tekućinu. Vino procijedite u tamnu bocu. Pije se jedna čašica na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka.

Svježi pelin možete i samljeti i iscijediti. Zatim tri žlice soka prelijte kipućim vinom, a potom umiješajte med. Uzimati čašicu vina na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka.

Pije se po jedna mala čašica natašte prije doručka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 🦈Jeronim🦈 23.05.2021.

    Netko je bio provalio da spriječava zarazu od covida-a pa su ga svi kupovali i pili..

  • nap 22.05.2021.

    dobar za mučnine

Komentiraj...
Vidi sve komentare