To je to što me zanima!

Fini beskvasni kruh od ječma i mlaćenice - lako je za napraviti

Odlična je alternativa klasičnom kruhu, a i bit će pravo osvježenje za vaše nepce. Ovaj kruh je toliko jednostavno napraviti za problema neće imati ni početnici u kuhinji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 l mlaćenice
  • 2 jaja
  • žlica soli
  • žlica šećera
  • žlica sode bikarbone
  • 6 dl ječmenog brašna
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Umutite jaja, sol i šećer pa dodajte mlaćenicu. Pomiješajte ječmeno brašno sa sodom pa prosijte u smjesu od jaja. Umiješajte i izradite glatko tijesto. Istresite tijesto u maslacem namašćenu posudu. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite kruh 25 do 30 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koricu. Poslužite toplo s maslacem ili s jajima, namazom i vlascem.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Blue sea 22.02.2017.

    Morat ću nekog nagovoriti da mi ovo napravi, a ja ću uzvratiti lijepim poklonom u naturalnom smislu.

  • capo 20.02.2017.

    Ovo stvarno zgleda dobro, a vjerujem da je i ukusno.

  • Filomena 19.02.2017.

    interesantan recept.. je jednostavno za napravit.. sutra u nabavku brašna i radim kruh :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare