To je to što me zanima!

Fini aromatičan pureći curry

Curry začinite slatkim umakom od čilija, solju i paprom pa ga poslužite uz basmati rižu te ukrasite listom korijandra ili peršinom. Uz ovo jelo možete poslužiti i zelenu salatu
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

200 g basmati riže, 600 g purećeg filea, 300 g sjeckanih pelata iz konzerve, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 4 žlice ulja, sol i papar, curry u prahu, 150 ml povrtnog temeljca, 50 g badema narezanih na štapiće, 50 ml slatkog umaka od čilija

Postupak:

Skuhajte rižu u posoljenoj vodi prema uputi s pakiranja. Meso operite, posušite i narežite na trakice. Luk i češnjak oljuštite te nasitno nasjeckajte. U woku zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu uz miješanje popržite meso. Izvadite ga, masnoći od pečenja dodajte još 2 žlice ulja, zagrijte ga i na njemu na staklasto propirjajte luk i češnjak.

SMIKSAJTE I UŽIVAJTE Fantastični ljetni voćni kokteli

Zatim dodajte nasjeckani pelat, pospite ga curryjem i propirjajte. Dolijte juhu i ostavite umak da lagano vrije oko 3 minute, a zatim dodajte meso i bademe te sve kuhajte još 3 minute. Curry začinite slatkim umakom od čilija, solju i paprom pa ga poslužite uz basmati rižu te ukrasite listom korijandra ili peršinom.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare