To je to što me zanima!

Fine bajadere za prste polizati

Prvo dno ispunite tamnim dijelom smjese u tankom sloju i dobro zagladite. Na njega ide svijetli sloj. Oprezno ga rasporedite i zagladite. Za glazuru na pari otopite čokoladu za kuhanje s uljem i zalijte kolač
Vidi originalni članak

S ovim namirnicama napravit ćete kolača dovoljno za dvije osobe, ili više onih koji baš ne vole slatko. Na pripremu ćete potrošiti oko 15 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

U lonac dodajte vodu, margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer. Sve zagrijati uz miješanje dok se sastojci ne otope. Posebno, u drugu posudu dodajte mljevene kekse i mljevene orahe pa ih izmiješajte. Napravite u njima malu rupu te dodajte smjesu koju ste otopili. Kuhačom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Podijelite smjesu u dva jednaka dijela. Čokoladu za kuhanje otopite i dodajte u jednu polovicu smjese. Dobro promiješajte. U drugu polovicu možete dodati, po želji, bijelu čokoladu. Pleh dimenzija 35x20 centimetara namažite uljem. Prvo dno ispunite tamnim dijelom smjese u tankom sloju i dobro zagladite. Na njega ide svijetli sloj. Oprezno ga rasporedite i zagladite. Za glazuru na pari otopite čokoladu za kuhanje s uljem i zalijte kolač. Ohladite ga preko noći i zatim izrežite na kockice.

RECEPT DANA Za blagdane: Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom

Sastojci:

200 ml vode, 250 g margarina, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 400 g mljevenog keksa, 300 g mljevenih oraha, 100 g čokolade za kuhanje. Glazura: 150 g čokolade za kuhanje, 6 žlica ulja

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare