To je to što me zanima!

Fina večera: Gljive punjene kozjim sirom i sušenim rajčicama će oduševiti ukućane

S ovim receptom oduševit ćete goste i ukućane. Do izražaja će doći i sva raskoš aroma. Gljive poslužite tople, a po želji ih posujte i svježim bosiljkom
Vidi originalni članak

Šampinjoni, sušene rajčice i kozji sir su među namirnicama koje nije teško nabaviti, a mnogi ih ionako imaju u hladnjaku. Iako je u osnovi ovaj recept vegetarijanski, u smjesu za punjenje možete dodati slaninu, šunku ili komadiće piletine, piše Gimmesomeoven.

POGLEDAJTE VIDEO: Recepti Suzy Josipović Redžepagić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 20 velikih šampinjona
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1/3 šalice krušnih mrvica
  • 2 mlada luka, tanko narezana s bijelim i zelenim dijelovima

  • 4 režnja sitno sjeckanog češnjaka
  • 120 gr krem sira
  • 60 gr kozjeg sira
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanih sušenih rajčica
  • 1/4 šalice prženih pinjola
  • 3 žlice sitno nasjeckanog svježeg bosiljka

NEĆETE POŽALITI Recept za oblatne iz bakine bilježnice: Napravite ih za Božić

Priprema:

Stavite rešetku na lim za pečenje i poprskajte uljem. Pažljivo izvadite i prebacite peteljke gljiva na dasku za rezanje i sitno nasjeckajte. Složite klobuke šampinjona na pripremljenu rešetku sa šupljinom okrenutom prema gore. Pokapajte gljive ravnomjerno žlicom maslinovog ulja i ravnomjerno začinite crnim paprom i prstohvatom soli.

Prepecite krušne mrvice. Zagrijte žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mrvice i miješajte da se sjedini. Pecite kratko, dvije do tri minute, često miješajući, dok ne porumeni. Prebacite mrvice u zdjelu. Obrišite tavu da uklonite preostale mrvice pa zagrijte preostalu žlicu ulja na srednje jakoj vatri.

SAVRŠENO UKUSAN Božićni kuglof: Recept za pravu blagdansku poslasticu koji će zadovoljiti i zahtjevnija nepca

Dodajte bijele dijelove mladog luka i pirjajte tri minute, povremeno miješajući. Dodajte češnjak i nasjeckane peteljke gljiva i pirjajte još tri do pet minuta dok ne omekšaju. Maknite tavu s vatre. Pomiješajte smjesu češnjaka i gljiva, krem sir, kozjeg sira i sušenih rajčica, pinjole i bosiljak te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Malom žlicom ravnomjerno grabite smjesu za punjenje u pripremljene klobuke šampinjona, utiskujući fil u šupljine. Gljive potom naopako umočite u smjesu s mrvicama tako da prekrije nadjev, a zatim stavite gljive natrag na rešetku. Pecite 20 do 25 minuta, ili dok klobuci gljiva ne omekšaju. Gljive poslužite tople, po želji posute svježim bosiljkom.

ODLIČAN SPOJ OKUSA Recept za fantastične buhtle od meda, češnjaka i ružmarina

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare