Želite li impresionirati svoje najdraže ili goste koji vam prvi put dolaze, pripremite ovu jednostavnu i finu roladu od jagoda. Jagoda i vanilija garantiraju fantastičan okus ovoj divnoj poslastici...
Vidi originalni članak
Sastojci: 3 jaja, 5 žlica glatkog brašna, 5 žlica bijelog šećera, 100 ml mlijeka, prstohvat soli, žličica ekstrakta vanilije, 5 žlica džema od jagoda, 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno, ekstrakt vanilije i mlijeko.
- U tu glatku smjesu umiješajte snijeg od tri bjelanjka i prstohvata soli. Miješajte gumenom špatulom ili drvenom kuhačom u jednom smjeru i dodajte snijeg u tri navrata kako bi što više zraka ostalo u biskvitu da bude prozračan.
- U veliki lim za pečenje stavite papir za pečenje i rasporedite biskvit.
- Pecite od 5 do 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
- Biskvit se ne smije prepeći, inače će pucati tijekom rolanja.
- Na još topli biskvit namažite džem od jagoda i tanki sloj tučenog slatkog vrhnja.
- Zarolajte pažljivo odvajajući od papira za pečenje. Ostavite na hladnom da se stegne.
- Gotovu roladu posipajte šećerom u prahu.
Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna.