To je to što me zanima!

Fina pečena ‘krilca’ od cvjetače za one koje vole sočno povrće

S ovim receptom nahranit ćete šestero ljudi, a uz cvjetaču će vam trebati mlijeko, panko mrvice, med, češnjak, čili pasta, sezamovo ulje i još nekoliko dodataka
Vidi originalni članak

Ukusna pečena cvjetača bit će gotova za oko 35 minuta, a u njoj može uživati šest ljudi. Iako nisu 'prava', mesna krilca, okus će vas oduševiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

0,75 šalice brašna od slanutka, pola žličice češnjaka u prahu, pola žličice soli, prstohvat kajenske papričice, 0,75 šalice mlijeka, 1,5 šalica panko mrvica, 1 cvjetača, 0,25 šalice meda, 3 kom češnjaka, 2 žlica čili paste, 2 žlica sezamovog ulja, žlica rižinog octa, žlica sezama, 2 mlada luka

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izmiješajte slanutkovo brašno, češnjak u prahu, sol, kajensku papričicu i mlijeko da dobijete tekuće tijesto. Ako nemate slanutkovo brašno, upotrijebite pšenično glatko. Umočite komade cvjetače u tijesto, te uvaljajte u mrvice. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premazan uljem. Pecite 20 minuta – na pola vremena pečenja okrenite cvjetaču. U zdjelici pomiješajte soju, med, zdrobljeni češnjak, čili pastu, rižin ocat i sezamovo ulje. Pustite da zakipi i kuhajte na slaboj vatri oko 10 minuta. Izvadite cvjetaču iz pećnice i prelijte je umakom. Upalite grill funkciju te cvjetaču prelivenu umakom vratite u pećnicu na 5 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite sezamom te mladim lukom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 25.03.2024.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare