Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač koji, kada se ohladi, postaje pravo ljetno osvježenje. Jednostavan je za pripremu pa ga bez problema mogu napraviti i slastičarski početnici
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1/2 šalice badema
- 3/4 šalice brašna
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 8 žlica maslaca
- 2 žumanjka
- 3 žlice vode
- šalica pekmeza od bresaka
- 4 breskve
- žlica badema za ukrašavanje
- šalica mascarponea
Priprema:
Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanjke te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobit ćete ljepljivu smjesu za tijesto.
Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C. Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima.