To je to što me zanima!

Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici

Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač koji, kada se ohladi, postaje pravo ljetno osvježenje. Jednostavan je za pripremu pa ga bez problema mogu napraviti i slastičarski početnici
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 šalice badema
  • 3/4 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 8 žlica maslaca

RECEPTI NAŠIH BAKA Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...

  • 2 žumanjka
  • 3 žlice vode
  • šalica pekmeza od bresaka
  • 4 breskve
  • žlica badema za ukrašavanje
  • šalica mascarponea  

Priprema:

Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanjke te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobit ćete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C. Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 24.08.2020.

    zbilja jednostavno i lako za pocetnike.. i ukusan kolac, pravo osvjezavajuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare