To je to što me zanima!

Fina kremasta čokoladna torta s rumom, lješnjacima i šlagom

Većina ljudi voli čokoladne torte. Ovaj recept je prilično jednostavan, a s dodatkom ruma u nadjevu torta dobiva posebni okus. Ako želite nešto provjereno dobro, ali malo drugačije, isprobajte ovaj recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer

POGLEDAJTE VIDEO: Gastro hit

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • 2 žlice ruma
  • 50 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 200 g mljevenih lješnjaka

Nadjev:

  • 2 žlice ruma
  • 150 g naribane čokolade
  • 900 g slatkog vrhnja
  • vanilin šećer

Priprema:

Za tijesto izmiksajte jaja i vruću vodu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer pa, miksajući, sipajte u smjesu od jaja. Dodajte rum. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i zobene pahuljice. Sipajući u smjesu od jaja, kratko izmiksajte.

Izlijte tijesto u namašćeni kalup. Odvojite biskvit od kalupa i izvrnite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom.

ODLIČAN RECEPT Savršena pita od jabuka, ruma i limuna - mali zalogaj uz kavu

Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno. Donji dio premjestite na tanjur za torte pa zatvorite kalupom.

Za nadjev namrvite ostatak biskvita pa pomiješajte s rumom i naribanom čokoladom. Istucite 600-800 ml slatkog vrhnja i dva učvršćivača za šlag. Pomiješajte s mrvicama i nanesite na biskvit.

Preostalo vrhnje i vanilin šećer istucite pa premažite nadjev. Ohladite i pospite čokoladom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 13.07.2022.

    Odlicna torta 

Komentiraj...
Vidi sve komentare