Broj osoba: 8
Priprema: 60 minuta
Sastojci:
80 dag čistog pilećeg bijelog mesa, 2 glavice luka, 20 dag pileće jetre, 7,5 dl slatkog vrhnja, 1-2 žlice ukiseljenog zelenog papra, 1-2 žličice limunova soka, 6 listića želatine, ¼ l vinjaka
Postupak:
Dva komada pilećih prsa pržite s obje strane 4 minute. Posolite, popaprite i izvadite iz ulja, na kojemu 3 minute pržite nasjeckani luk i narezanu jetru. Posolite i popaprite. Preostalu piletinu i ohlađenu jetru dvaput sameljite, primiješajte limunov sok, vrhnje i zeleni papar. Posolite i popaprite po želji.
Time napunite do polovice visine vatrostalnu posudu (najbolje od ¾ l). Poslažite isprženu piletinu i pokrijte smjesom. Poklopite i pecite 50 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva. Iz posude ocijedite tekućinu koja se skupila. Neka se pašteta ohladi. Želatinu namočite u vinjak pa malo zagrijte da se otopi. Nalijte na paštetu.