To je to što me zanima!

Fina domaća pašteta od pilećeg mesa i vinjaka - savršena je

Ovaj fini mesni namaz odličan je za večeru, na preprženoj šniti kruha uz svježu hrskavu papriku ili rajčicu. Priprema je vrlo jednostavna pa problema ne bi trebali imati ni amateri u kuhinji
Vidi originalni članak

Broj osoba: 8

Priprema: 60 minuta

Sastojci:

80 dag čistog pilećeg bijelog mesa, 2 glavice luka, 20 dag pileće jetre, 7,5 dl slatkog vrhnja, 1-2 žlice ukiseljenog zelenog papra, 1-2 žličice limunova soka, 6 listića želatine, ¼ l vinjaka

Postupak:

Dva komada pilećih prsa pržite s obje strane 4 minute. Posolite, popaprite i izvadite iz ulja, na kojemu 3 minute pržite nasjeckani luk i narezanu jetru. Posolite i popaprite. Preostalu piletinu i ohlađenu jetru dvaput sameljite, primiješajte limunov sok, vrhnje i zeleni papar. Posolite i popaprite po želji.

DANAŠNJI RECEPT Sočna pileća prsa s limunom, maslacem i začinskim biljem

Time napunite do polovice visine vatrostalnu posudu (najbolje od ¾ l). Poslažite isprženu piletinu i pokrijte smjesom. Poklopite i pecite 50 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva. Iz posude ocijedite tekućinu koja se skupila. Neka se pašteta ohladi. Želatinu namočite u vinjak pa malo zagrijte da se otopi. Nalijte na paštetu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare