Ovaj kremasti i lagani cheesecake s borovnicama je fino hladno ljetno osvježenje kojeg ćete uvijek htjeti još. Sva sreća da recept nije težak jer nakon prvog puta ćete ga poželjeti opet raditi
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1,5 šalica borovnica
- 1,5 šalica šećera + još dvije žlice
- 2 žličice kukuruznog škroba
- žlica limunova soka
- šalica izmrvljenih keksa
- 2 žlice maslaca
- 240 g kremastog sira
- 240 g kiselog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 170°C.
- Ugrijte borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhajte dok ne zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka pet minuta.
- Ulijte smjesu u blender s limunovim sokom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Pomiješajte izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite deset minuta pa ostavite sa strane.
- Istucite kremasti sir, dodajte šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju.
- Dodajte i jedno po jedno jaje pa umiješajte brašno.
- Nadjev prelijte preko ispečene kore, a preko prelijte sirup od borovnica.
- Stavite tortu u posudu napunjenu s vodom te pecite sat i 25 minuta.
- Dobro ohladite i poslužite.