S ovim desertom se može zasladiti cijela obitelj, a za pripremu će vam trebati oko 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Nadjev: 1 kg svježih trešanja, otkoštenih, 50 g šećera, 1 limun, ½ žličice ekstrakta vanilije
Crumble: 150 g glatkog brašna, 100 g hladnog maslaca, ½ žličice soli, 70 g svijetlog smeđeg šećera, 100 g zobenih pahuljica, 40 g listića badema
Priprema:
Pomiješajte trešnje sa šećerom, ekstraktom vanilije te sokom i koricom limuna. Premjestite ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca. Glatko brašno i hladni maslac izradite rukama u mrvičastu smjesu pa dodajte preostale sastojke. Nakon kratkog miješanja rasporedite dobiveno tijesto preko trešanja. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Crumble bi trebao biti gotov za otprilike pola sata. Poslužite toplo, u klasičnoj kombinaciji sa sladoledom od vanilije.