To je to što me zanima!

Evo zašto chia sjemenke trebaju biti na jelovniku baš svaki dan

Chia sadrži obilje omega-3 masnih kiselina, kalcij, željezo, magnezij, bjelančevine, vitamine A, B, E i D... Koristiti se mogu u gotovo u svemu, a najpopularnije su u kašama i smoothijima
Vidi originalni članak

Do prije četvrt stoljeća, chia sjemenke su bile potpuno nepoznata namirnica u svijetu. No, korak po korak postale su kraljica u zdravim obrocima. Naime, sjemenke koje originalno rastu u Gvatemali i Meksiku, imaju toliko visoku nutritivnu vrijednost da se bi ih svatko trebao uvrstiti u jelovnik. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim velike količine vlakana koji su neophodni za pravilnu probavu, sadrže obilje omega-3 masnih kiselina, kalcij, željezo, magnezij, bjelančevine, vitamine A, B, E i D... Koristiti se mogu u gotovo u svemu, a najpopularnije su u kašama i smoothiejima.

SAVJETI NUTRICIONISTA Evo koji je najnezdraviji način pripreme jaja, a koji najzdraviji

Važno ih je namočiti kako bi prvo pustile sluz koja ima fantastičan učinak na probavu.

Ukoliko želite i istopiti koji kilogram, donosimo odličan i zdrav recept sa sjemenkama:

Čaša vode (2,5 dl), žlica meda, sok od jednog limuna, žlica chia sjemenki. Chiu možete i natopiti sat vremena prije, a nije loše ni da se natapaju cijelu noć. Nakon što ste pomiješali sve sastojke, možete ih i izblendati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 17.04.2024.

    svi hvale te chia sjemenke,,treba probati

  • cobi 17.04.2024.

    Propaganda!🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare