To je to što me zanima!

Evo što ljudi jedu za doručak u različitim zemljama u svijetu

Doručak je poznat kao najvažniji obrok dana jer nas čini zdravima i daje nam energiju da izdržimo jutro. Običaji koji se tiču doručka se razlikuju širom svijeta
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom

Ovo su neki klasični doručci koji se pripremaju u zemljama diljem svijeta. 

1. Australija

Tipični australijski doručak sastoji se od hladnih žitarica i tosta s vegemitom, tamno smeđim namazom od kvasca i povrća.

2.Brazil

Uz kavu i mlijeko u Brazilu ćete za doručku na stolu pronaći još šunku, sir i kruh.

3.Kina

Tradicionalni doručak razlikuje se u dijelovima ove zemlje, ali dim-sum, karakteristično kinesko jelo koje se sastoji od prženih ili na pari pripremljenih jastučića od tijesta punjenih mesom, plodovima mora ili povrćem, popularno je u cijeloj Kini.

4.Švicarska

Švicarci vole započeti svoj dan s Birchermüesli: sirova zob i žitarice sa suhim i / ili svježim voćem, posluženi s mlijekom ili jogurtom.

5.Pakistan

Pakistanci uživaju u bogatim doručcima. Pripremaju Nihari, varivo napravljen od goveđeg sira.

6.Kolumbija

Tradicionalni doručak u Bogoti je changua, juha od mlijeka, mladog luka i jaja.

7.Indonezija

Nasi goreng se najčešće jede u Indoneziji za doručak. Obrok se sastoji od prženog jaja i pržene riže, a ponekad i od mesa ili morskih plodova.

8.Njemačka

U Njemačkoj je doručak također bogat. Na stolu se nalazi svega po malo: naresci, sir, svježe pecivo, maslac i džem, a ponekad i Nutella,

9.Kuba

Kubanci vole lakši doručak: caffe con leche je kava s mlijekom koja se poslužuju se uz tostadu,  narezani kruh koji je namazan maslacom i ispržen. Kruh se često umače u kavu.

10.Engleska

Tipični engleski doručak uključuje pržena jaja, kobasicu, slaninu i grah.

11.Izrael

Izraelci vole svoju shakshuku. To je jelo od poširanih jaja u pikantnom umaku od paprike i rajčice

12.Francuska

Francuzi vole svoja pecivo, posebno ujutro. Dan započinju bilo s čokoladni kroasan ili  običnim kroasanom i kavom.

13.Filipini

Pandesal - pecivo od brašna, jaja, kvasca, šećera i soli - uobičajena je hrana za doručak na Filipinima.  Često umoče u kavu s mlijekom.

14.Poljska

Slično njemačkom doručku, i tradicionalni doručak u Poljskoj sastoji se od peciva sa pikantnim i slatkim dodacima poput mesa, kobasica, sira, maslaca, džema i čokoladnih namaza.

15.Indija

Idli wada tradicionalni je doručak na jugu Indije. Idli je kolač napravljen od fermentirane crne leće i riže.

16.Italija

Mnogi Talijani započinju svoj dan s kapučinom, pecivom ili biscottom, talijanskim hrskavim keksićima.

17.Japan

Japanski doručak nije toliko različit od ostalih obroka koji se jedu tokom dana. Obično je tu miso juha, kuhana bijela riža, japanski kiseli krastavci i riba.

18.Maroko

Marokanski doručci su jednostavni: kruh s džemom, sirom ili maslacem.

19.Škotska

Jednostavan, ali dobar škotski doručak često je zobena kaša.

20.Portugal

Portugalci ujutro vole punjene kroasane ili kruh s džemom i sirom, uživajući uz kavu.

21.Rusija

Tradicionalni ruski doručak su sirniki. To je nešto između pogačice i palačinke od sira. Često se poslužuje vruća zobena kaša ili raženi kruh.

22.Meksiko

Chilaquiles je tradicionalno jelo koje se nalazi diljem Meksika. Chilaquiles su slični tortilla čipsu, posluženi u začinjenom umaku s prženim jajem i raznim preljevima poput avokada.

23.Turska

Turski doručak je raznolik. Tu su kruh, sir, maslac, masline, jaja, rajčice, krastavci, džem, med i kajmak. Obrok može sadržavati i sucuk, začinjenu tursku kobasicu i turski čaj.

24.Amerika

Hrana za doručak u Americi varira od regije do regije, ali tipične namirnice uključuju jaja, palačinke, slaninu ili žitarice, prenosi Insider.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Trikovi poznatog chefa: Kako dobiti savršeno hrskav pomfrit

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mynameisnobody1 30.03.2020.

    To nema veze sa realnoscu, odnosno ima za one bogatase koji imaju svoje kuhare pa ih doceka cim se probude, a di ces ako radis od 6,7 ili 8h, kaj bus se dizo u 4 i radio si takve dorucke, mos mislit

  • Lola. 30.03.2020.

    ow....koliko stvari, za pojedine treba više pripreme nego samog uživanja u hrani, još ako radiš.... Francuzi, Švicarci, Talijani....jednostavno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare