To je to što me zanima!

Evo koliko dugo možete čuvati ostatke hrane od blagdana...

Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?
Vidi originalni članak

Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?

Evo nekoliko naputaka:

  • Puretina i šunka - uklonite meso s kostiju pa ga stavite u duboko zamrzavanje gdje može stajati čak tri mjeseca. Savjetujemo da na paketiće stavite datum kako bi se kasnije lakše snašli.
  • Morski plodovi i riba - ako se radi o kozicama ili jastozima, ogulite ih i stavite u zamrzivač, bit će sigurne za jelo tri mjeseca. Ako želite sačuvati ribu, najprije je odvojite od kostiju.
  • Kolači - višak slastica stavite u hermetički zatvorenu posudu pa ga tek tada zamrznite. Tako neće izgubiti vlagu i bit će kasnije ukusan za jelo. Na primjer, kolači s glazurom će u zamrzivaču trajati oko tri mjeseca, a suhi mogu i dulje.
  • Sir - mekane sireve omotajte masnim papirom, nikako plastičnom folijom, jer će tako trajati dulje. Tvrdi sirevi mogu biti u plastičnoj foliji ili hermetički zatvorenoj posudici, piše Daily Mail.
Idi na 24sata

Komentari 37

  • LANA555 27.12.2016.

    Ja odem kod drugog pa se najedem tako da nema trošenja nit bacanja.Treba se snač i štedit.

  • belizagrebgrad 27.12.2016.

    Meni su ostale delikatese a delicije sam dal pesu.

  • Emanuela13 27.12.2016.

    Kakvi ostaci...sve se pojede :) pravim onoliko koliko je dovoljno...ne pretjerujem i onda nema bacanja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare