Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?
Vidi originalni članak
Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?
Evo nekoliko naputaka:
- Puretina i šunka - uklonite meso s kostiju pa ga stavite u duboko zamrzavanje gdje može stajati čak tri mjeseca. Savjetujemo da na paketiće stavite datum kako bi se kasnije lakše snašli.
- Morski plodovi i riba - ako se radi o kozicama ili jastozima, ogulite ih i stavite u zamrzivač, bit će sigurne za jelo tri mjeseca. Ako želite sačuvati ribu, najprije je odvojite od kostiju.
- Kolači - višak slastica stavite u hermetički zatvorenu posudu pa ga tek tada zamrznite. Tako neće izgubiti vlagu i bit će kasnije ukusan za jelo. Na primjer, kolači s glazurom će u zamrzivaču trajati oko tri mjeseca, a suhi mogu i dulje.
- Sir - mekane sireve omotajte masnim papirom, nikako plastičnom folijom, jer će tako trajati dulje. Tvrdi sirevi mogu biti u plastičnoj foliji ili hermetički zatvorenoj posudici, piše Daily Mail.