Kada naučite kako napraviti apsolutno savršeno tvrdo kuhano jaje, vjerojatno ćete ih dodavati u svaki dnevni obrok. Tvrdo kuhana jaja izvrsna su tijekom cijele godine, ali najpopularnija su za vrijeme Uskrsa. Ali, prije nego što krenete uživati u ovoj namirnici, dobro je znati koliko dugo su sigurna za konzumaciju nakon blagdana.
Prema America Egg Boardu, najbolje je tvrdo kuhana jaja držati u hladnjaku, a ne u košarici na stolu kako to ljudi rade tijekom uskrsnih blagdana. Ako su još u ljusci, ostat će sigurna tjedan dana nakon što se skuhaju dok oguljena treba pojesti isti dan. Ne preporučuje se zamrzavanje kuhanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Znači, ako vam je ostalo kuhanih jaja od Uskrsa, svakako ih potrošite do kraja tjedna. Pokvarena jaja ćete prepoznati vrlo lako - prema mirisu. Pokvarena kuhana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. Ako i niste sigurni je li jaje stajalo predugo, jednostavno ga bacite. Nije vrijedno rizika, piše CountryLiving.