I vafli i palačinke mogu se smznuti i pojesti u roku od nekoliko tjedana. Naravno, nije lako nakon odmrzavanja ponovno dobiti onaj svježi okus i teskturu, no nije ni nemoguće.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kako spremiti palačinke i vafle u zamrzivač?
Pripremite ih prema receptu ili kako ste već naučili, a potom ih pustite da se posve ohlade.
Stavite papir za pečenje na pleh ili tacnu na kojoj ih planirate zamrznuti i pobrinite se da se palačinke, odnosno vafli međusobno ne dodiruju, već da su razdvojeni papirom za pečenje. Nakon toga ih stavite u zamrzivač. Treba im najmanje šest sati za zamrzavanje. Nakon što se potpuno zamrznu, premjestite ih u spremnik, plastični ili stakleni, kakve već koristite, i svakako ih poklopite.
Što se tiče podgrijavanja, postoji nekoliko metoda, ovisno o količini palačinki ili vafla.
Podgrijavanje u pećnici
Ako morate zagrijati veću količinu palačinku, pećnica je najbolji izbor.
Zagrijte pećnicu unaprijed na 180°C te ubacite palačinke i vafle zajedno s papirom za pečenje i podlogom. Ako su spremljeni u plastičnoj posudi, prvo zamijenite posudu i uzmite onu koja smije u pećnicu. Sve zajedno pokrijte s aluminijskom folijom. Pecite otprilike 15 minuta ili dok se skroz ne zagrije.
Budući da se pećnice razlikuju, sami ćete najbolje znati ocijeniti kad je vaša gotova.
Podgrijavanje u mikrovanoj pećnici
Ovo je odlična metoda za podrgijavanje nekoliko palačinki istovremeno. Stavite palačinke ili vafle jedno na drugo na tanjur i grijte minutu do dvije, piše Cookist.