To je to što me zanima!

Evo kako odabrati i skladištiti jabuke da bi dulje ostale svježe

Voće dozrijeva puno brže na sobnoj temperaturi, pa je jako važno skladištiti ga na temperaturi od 0 do 3 Celzijeva stupnja. Bacanje jabuka i njihovo truljenje može se lako izbjeći, a time i nepotreban trošak
Vidi originalni članak

Jabuke su svestrano voće koje se koristi u jelima i slasticama, a jako ih je zdravo konzumirati i svježe. Jabuke često kupujemo u količinama koje ne možemo konzumirati u nekom određenom roku, pa lako dio njih propadne. Bacanje jabuka i njihovo truljenje može se jednostavno izbjeći, a time i nepotreban trošak koji stvara višak hrane

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi korak u očuvanju trajanja jabuka je temperatura na kojoj se čuvaju. Naime, voće dozrijeva puno brže na sobnoj temperaturi, pa je jako važno skladištiti ih na temperaturi od 0 do 3 Celzijeva stupnja. 

Za veće količine, jabuke se mogu čuvati u podrumu ili šupi, gdje je u mraku hladnije.

Za veću sigurnost od truljenja, možete zamotati svaku jabuku u papir, pa one neće imati doticaj s ostalim jabukama.

SADRŽI OPASNE SASTOJKE Provjerite frižidere: Iz prodaje se povlači sok od jabuke i bazge hrvatskog proizvođača

Neke sorte jabuka dulje ostaju svježe od drugih, a to su Fuji, Rome i Granny Smith. 

Jako je važno prije samog skladištenja i kupovine odabrati neoštećene i tvrde jabuke, koje su svježe pa će moći izdržati tjednima.

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EKSPERIMENTA:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • KMVA 01.11.2022.

    Pa i pošpricane su valjda to služi da se ne kvari.20 do 25 špricanja je sasvim dosta.🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare