Jabuke su svestrano voće koje se koristi u jelima i slasticama, a jako ih je zdravo konzumirati i svježe. Jabuke često kupujemo u količinama koje ne možemo konzumirati u nekom određenom roku, pa lako dio njih propadne. Bacanje jabuka i njihovo truljenje može se jednostavno izbjeći, a time i nepotreban trošak koji stvara višak hrane.
POGLEDAJTE VIDEO:
Prvi korak u očuvanju trajanja jabuka je temperatura na kojoj se čuvaju. Naime, voće dozrijeva puno brže na sobnoj temperaturi, pa je jako važno skladištiti ih na temperaturi od 0 do 3 Celzijeva stupnja.
Za veće količine, jabuke se mogu čuvati u podrumu ili šupi, gdje je u mraku hladnije.
Za veću sigurnost od truljenja, možete zamotati svaku jabuku u papir, pa one neće imati doticaj s ostalim jabukama.
Neke sorte jabuka dulje ostaju svježe od drugih, a to su Fuji, Rome i Granny Smith.
Jako je važno prije samog skladištenja i kupovine odabrati neoštećene i tvrde jabuke, koje su svježe pa će moći izdržati tjednima.
POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EKSPERIMENTA: