To je to što me zanima!

Evo kako kod kuće napraviti hrskavi domaći prženi sladoled

Kombinacija hrskavog, slatkog premaza i kremastog, hladnog sladoleda čini neodoljivu poslasticu koja će zadovoljiti svakog sladokusca. Posluživanje prženog sladoleda dat će malo uzbuđenja desertnom meniju
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelj slastica, sigurno ste čuli za prženi sladoled. Ova slasna poslastica neodoljiva je stavka koja se često nalazi na jelovniku pojedinih restorana. Ali sada prženi sladoled možete napraviti i kod kuće. Lakše je nego što mislite, a rezultati su jednako ukusni poput onih koje bi vam poslužili u restoranu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pripremite domaći prženi sladoled hrskav s vanjske strane, a kremaste unutrašnjosti, kao iz snova. Možete napraviti porcije po želji, odabrati omiljene dodatke i uštedjeti novac kupujući svaki potreban sastojak u rinfuzi, umjesto kupovine deserta vani.

Jednostavno ga pripremite i uživajte u ovoj ukusnoj poslastici iz udobnosti doma.

Ne dopustite da vas naziv 'prženo' zastraši. Ovaj recept je lako slijediti, bez kompliciranih tehnika ili opreme. Možete primijeniti nadjev prema svojim željama, bilo da preferirate klasični čokoladni umak i šlag ili nešto jedinstvenije, poput meda i cimeta. Posluživanje prženog sladoleda prijateljima i obitelji sigurno će ih impresionirati, donosi MSN.

Sastojci za prženi sladoled

Evo što vam je potrebno za pripremu ovog ukusnog deserta:

  • Sladoled od vanilije
  • Maslac
  • Kukuruzne pahuljice, zdrobljene
  • Mljeveni cimet
  • Granulirani šećer
  • Šlag
  • Dodaci po želji - čokoladni sirup, med, cimet, višnje...

Priprema: Zgrabite malo sladoleda i rukama ga oblikujte u kuglu. Nastavite s ovim postupkom dok ne dobijete 4 kuglice jednake veličine. Kuglice stavite na pleh obložen papirom za pečenje i zamrznite dok ne budu čvrste. Otopite maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte zdrobljene kukuruzne pahuljice, granulirani šećer i mljeveni cimet u tavu i miješajte dok se kukuruzne pahuljice ravnomjerno ne prekriju maslacem.

Pržite smjesu na srednje niskoj vatri 4-5 minuta ili dok pahuljice ne porumene. Često miješajte kako ne bi zagorjelo. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi.

Izvadite kuglice sladoleda iz zamrzivača i uvaljajte ih u ohlađenu smjesu pahuljica, pazeći da svaka kuglica bude ravnomjerno obložena. Vratite obložene kuglice sladoleda u zamrzivač dok ne budu spremne za posluživanje.

Neposredno prije posluživanja izvadite desert iz zamrzivača i dodajte preljeve po želji, poput kapljice čokoladnog sirupa, žlice meda, malo cimeta, šlaga i višanja na vrh. Poslužite odmah i uživajte.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare