To je to što me zanima!

Evo kako kod kuće napraviti fini sendvič-sladoled koji svi vole

Ovoj poslastici posebno će se razveseliti djeca, kojima ćete definitivno porasti u očima kada vide da kod kuće možete napraviti nešto što su dosad vidjeli smo u dućanu
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

pakiranje čokoladnih “sendvič” keksa s punjenjem, 2/3 šalice čokoladnog preljeva, litra omekšanog sladoleda s komadićima čokolade.

RECEPT DANA Pripremite varivo s piletinom i grahom i oduševite sve ukućane

Priprema:

Stavite “sendvič” kolačiće u multipraktik. Miksajte dok se ne počnu stvarati grube mrvice. U zdjelu dodajte mrvice od kolačića i čokoladni preljev te miješajte dok se ne sjedini. Obložite lim papirom za pečenje i čvrsto utisnite 1/2 smjese za kolačiće u ravnomjeran sloj na dnu posude. Stavite još jedan sloj papira za pečenje preko i pritisnite preostalu polovicu smjese kolačića u jednak sloj. Potom stavite i treći sloj papira; čvrsto pritisnite da prianja. Zamrznite na najmanje tri sata. Uklonite gornji sloj smjese iz posude, pa omekšali sladoled rasporedite u ravnomjernom sloju preko donjeg sloja kolačića. Skinite oba sloja papira s gornjeg sloja kolačića i nježno stavite na sloj sladoleda, pa ga čvrsto pritisnite. Zamrznite na 4 sata ili dok se sladoled ne stisne. Narežite veliki sendvič na 9 ploški i odmah poslužite, a sve preostale sendviče vratite u zamrzivač. Sendviči se mogu pojedinačno zamotati u plastičnu foliju i držati u zamrzivaču do 10 dana.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare