To je to što me zanima!

Evo kako da se odjeća u stanu brže osuši - trik je u slaganju

Kada sušite stvari, manje predmete obavezno stavite na dno. Manji predmeti, poput čarapa, donjeg rublja i tajica, trebali bi se nalaziti na donjem dijelu sušila, dok bi veća odjeća trebala biti na vrhu
Vidi originalni članak

Sušenje odjeće na sušilu unutar prostora može biti učinkovitije ako se predmeti pravilno rasporede. Iako je sušilica rublja najbrži način sušenja, njena upotreba može povećati račune za struju tijekom zimskih mjeseci. Umjesto da povećavate troškove zimi, bolje je da pravilno koristite sušilo unutar prostora jer će vam to donijeti izvrsne rezultate.

- Sve se svodi na protok zraka - istaknula je stručnjakinja za dom, Britanka Alice Beer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kada sušite stvari, manje predmete obavezno stavite na dno. Manji predmeti, poput čarapa, donjeg rublja i tajica, trebali bi se nalaziti na donjem dijelu sušila, dok bi veća odjeća trebala biti smještena na vrhu - navela je.

NE BACAJTE IH Jastuci su vam požutjeli? Uz par sastojaka izgledat će kao novi

- Svi stavljamo čarape na vrh - dodala je Alice, naglašavajući važnost pravilnog rasporeda.

- Stavite male stvari na dno kako bi zrak mogao cirkulirati - kaže stručnjakinja.

Također je preporučila korištenje vješalica za odjeću, jer to ne samo da olakšava peglanje, već i omogućuje bolji protok zraka oko drugih predmeta.

U video isječku objavljenom na YouTube kanalu This Morning, Alice demonstrira kako objesiti odjeću na vješalici koja se zatim postavlja na sušilicu. Osim toga, upozorila je: 'Nemojte objesiti odjeću na radijatore... izravna toplina može oštetiti vlakna, a također sprječavate cirkulaciju toplog zraka'.

STVARNO RADI! Sjedala automobila očistite pomoću ovih korisnih trikova

Još jedan koristan savjet je uključiti centrifugalno isušivanje u perilici rublja prije nego što izvadite mokru odjeću. Ova funkcija pomaže ukloniti višak vode iz odjeće, a ne bi bilo loše ni ponoviti ciklus više puta.

Također, važno je ne preopteretiti sušilicu, jer je protok zraka ključan za proces sušenja. Preporučuje se i investiranje u dehumidifikator s postavkom za sušenje rublja, koji pomaže u uklanjanju vlage iz zraka.

Odvlaživanjem zraka odjeća će se brže osušiti, piše Express.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare