To je to što me zanima!

Evo kada se treba buditi, ovisno o tome kada idete na spavanje

Ako se planirate probuditi u osam sati ujutro, trebali biste brojati unatrag intervale od 90 minuta dok ne dođete do najbližeg željenog vremena kada želite ići spavati
Vidi originalni članak

Liječnik Karan Raj, koji ima milijune pregleda na svojim videima u kojima dijeli stručne savjete, objavio je novi pod nazivom 'Pravilo od 90 minuta' kako bi pokazao kako izračunati savršeno vrijeme za odlazak u krevet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svake noći mozak se kreće kroz nekoliko ciklusa spavanja. Svaki započinje laganim snom, zatim prelazite u duboki san, potom sanjate i vraćate se lagani san. Svaki od njih traje oko 90 minuta. Najsvježije se osjećate ako se probudite na kraju jednog od tih 90-minutnih ciklusa. To je zato što ste tako najbliže svom normalnom budnom stanju i da biste povećali šanse za to prvo shvatite u koliko sati se želite probuditi - kaže Raj.

FASCINANTNA POJAVA Evo što sve može potaknuti pričanje u snu i što to znači

Ako se planirate probuditi u osam sati ujutro, trebali biste brojati unatrag intervale od 90 minuta dok ne dođete do najbližeg željenog vremena kada želite ići spavati. Dakle, ako legnete u 23 sata, trebali biste se probuditi na kraju šestog ciklusa i osjećati se svježi za taj dan. 

@dr.karanr Tip to Wake up feeling refreshed! #sleep #bodyhack #lifehack #learnontiktok #schoolwithdrkaran ♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

- Metoda neće biti uspješna za sve zbog razlika u duljini ciklusa spavanja, ali možete pokušati - dodao je.

Video je pregledan više od milijun puta, a brojni su pohvalili metodu, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sky linee 25.05.2024.

    Nije mi dosta ni 10h obožavam spavanje hahaha..

  • mars7 24.05.2024.

    7 sati sna mi je dosta

  • Kiklop 24.05.2024.

    Ako idem spavati oko ponoći već oko 6 sam budan...5-6 sati mi je maksimum a i kraće

Komentiraj...
Vidi sve komentare