Za izradu ukrasa možete upotrijebiti i sušene kriške naranče, limuna ili grejpa. Jednostavno narežite voće na ploške debele pola centimetra. Stavite u pećnicu na 200°C te pecite od dva do dva i pol sata uz povremeno okretanje.
Nakon toga možete ih dodatno ukrasiti vrpcama, nanizati na žicu ili upotrijebiti umjesto kuglica za bor. Lijep ukras su i orasi, koji se prije vješanja na drvce boje zlatnom bojom ili pak umataju u šareni papir.
Za stolne aranžmane možete upotrijebiti materijale iz prirode - visoke čaše napunite grančicama crnogorice, u svaku dodajte malo ukrasnih kamenčića ili kuglicu za bor.
Posegnite i za mirisnim rješenjima - naranča nabockana klinčićima odlično će se uklopiti u svaki aranžman - postavite je na svijećnjak, u čašu ili u manju zdjelu za voće.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: