To je to što me zanima!

Dva odlična recepta: Namaz od mrkve i fini pesto od špinata

Imate li viška povrća, napravite neki fini namaz. Mi vam donosimo dva recepta, ali možete i sami kreirati svoje namaze ovisno o tome što imate u hladnjaku. Poigrajte se okusima i uživajte
Vidi originalni članak

Namaz od mrkve

Sastojci:

  • 500 g mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 i 1/2 dl maslinovog ulja
  • 2 do 3 žlice aromatičnog octa
  • sol

ODLIČAN RECEPT Karamele od kikiriki maslaca gotove su za samo pet minuta

Priprema: 

Mrkve ogulite i posložite u posudu za pečenje. Dodajte vilicom zgnječeni češnjak i zalijte s malo maslinova ulja. Prekrijte folijom i pecite na 200°C dok mrkva ne omekša. Usitnite štapnim mikserom, pa pomiješajte s uljem, octom i solju dok ne dobijete kremasti namaz. 

Pesto od špinata

Sastojci:

  • 1 i 1/2 dl maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 800 g špinata
  • 200 g listića bosiljka
  • 60 g parmezana
  • 60 g pinjola
  • sol
  • papar

MALE KULINARSKE TAJNE Trikovi kako omekšati junetinu: Da postane mekana 'kao duša'

Priprema: 

Špinat usitnite s listićima bosiljka, pinjolima, parmezanom, češnjakom i maslinovim uljem. Miksajte dok dobijete glatki namaz. Ako je pregust, dolijte još maslinova ulja. Prema želji začinite solju i paprom, te ulijte u dobro zatvorene staklenke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare