Proslava 40 godina brodogradilišta katamarana Lagoon, a ujedno i najveće okupljanje brodova ovog tipa, slavilo se čak tri dana na Kornatima. Proslava se istovremeno odvijala u Americi, preko Kariba, Maldiva do Kine pa su tako i Kornati upisani na svjetsku mapu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Po prvi puta u ovom surovom kamenitom kraju koje oplakuje hirovito more, a charter turisti ga se plaše, održala i modna revija. Duchess Womenswear cruise collection posebno izrađena za ovu priliku uz virtuozan nastup Ane Rucner i Marka Duvnjaka na bubnjevima, voditelja Davora Garića oduševili su većinom strane goste.
Klasična glazba i crossover hitovi odjekivali su ovom, inače mirnom, uvalom dok su modeli šetali u kaftanima atraktivnih ljetnih boja među kojima su prevladavali morski tonovi i nijanse plave, tirkizne i bijele u duhu branda. Upečatljivi ciklama kaftani, suknje raznih dužina uz dodatak tila omiljene su među trendsetericama, ali uz filozofiju brenda koja uvijek daje naglasak na žensku siluetu. Praćeno pomnim okom kreativnog direktora Antuna Tina Brišara, ova modna revija ujedno je najava za veliku modnu reviju SS24 "Na zagrebačkim krovovima" Met hotela 28. svibnja.
Veliki zaljubljenici u Kornate, austrijsko-njemačka tvrtka Master yachting i supružnici Schillinger za svoje goste i poslovne partnere sa 15 brodova iznad 40 stopa i jednim od najvećih na Jadranu, Lagoon 67, osmislili su tri dana za pamćenje. U jednom od najljepših nacionalnih parkova u svijetu uz veliku pomoć ravnatelja parka Šime Ježine, vlasnika restorana Konobe Opat Ante Božikova i Jakova Šikića, vlasnika otoka Piškera i istoimenog OPG.
Ljudi su to koji bez priključka struje, pitke vode i ponekad bez telefona i interneta znaju biti odsječeni od svijeta. Oduševili su sve goste svojom uslužnosti, od pripreme hrane na brdu iznad uvale Opat i serviranja hladnog šampanjca sa svježim kamenicama do Kornatskog tradicionalnog ručka "janjetina sa bižima" koje je poslužila obitelj Šikić koja na Piškeri živi kao prije 100 godina, hraneći se onim što uzgoje. Savršeno pripremljena gala večeri poznatog chefa Ante Božikova na Opati koji je servirao delicije od svježe ribe.