To je to što me zanima!

Dubrovačka rožata priprema se s likerom od ružinih latica

Rožatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 150 stupnjeva. Dobro ohlađenu rožatu odvojite od posude u kojoj se pekla, na posudu stavite tanjur, pritisnite i okrenite
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 60 minuta

Sastojci:

500 ml punomasnog mlijeka, 6 jaja, 6 žlica šećera, 2 vanilin šećera, 1 limunova korica, liker od latica ruže

Postupak:

Šećer i vanilin šećer potrebno je pomiješati s mlijekom, prokuhati i maknuti s vatre da se ohladi. Izmiksajte jaja i pomiješajte ih s ohlađenim mlijekom, naribajte korice limuna i dodajte par kapi likera od ruže.

Rastopite šećer do faze karameliziranja (pazite da ne zagori). Pažljivo ga razlijte po posudi u kojoj se rožata peče i pustite da se ohladi. Smjesu ulijte u posudu s karamelom te istu posudu stavite u veći lim s vodom, tj. vodenu kupelj.

SUPER RECEPT Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Rožatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 150 stupnjeva. Dobro ohlađenu rožatu odvojite od posude u kojoj se pekla, na posudu stavite tanjur, pritisnite i okrenite. Za kraj pokapajte s još par kapi likera.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 17.03.2024.

    Nisam je nikad probala ali mi ne izgleda primamljivo ni zbog boje a i čini mi se preslatka kao i baklava koju iz tog razloga ne volim..

  • mars7 17.03.2024.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare