To je to što me zanima!

Dubinska regeneracija kose: Evo kako je napraviti kod kuće

Suha kosa je često teška za održavanje, no spasa ima - kućni, dubinski regeneracijski tretman. On prodire duboko u vlas kako bi zadržao vlagu i poboljšao teksturu i elastičnost kose
Vidi originalni članak

Stručnjaci za ljepotu diljem svijeta savjetuju provođenje dubinskog regeneriranja kose kod kuće barem jednom svakih deset dana. Obični regeneratori obično imaju omekšivače koji pomažu zadržati vlagu u kosi, zagladiti vlasi kose i smanjiti gubitak vlage stvaranjem zaštitne barijere oko vlasi kose. No, dubinski regeneratori djeluju malo drugačije od normalnih regeneratora, oni su blago gušći te prodiru duboko u vlas kako bi zadržali vlagu i poboljšali teksturu i elastičnost kose.

Tijekom dubinskog tretmana regeneratorom, hranjivi sastojci se koriste za oblaganje svakog pramena kose te kosi pružaju vlagu i smanjuju štetu uzrokovanu uređajima za oblikovanje kose.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako dubinski regenerirati kosu kod kuće?

1. Šamponirajte kosu: Operite kosu kao što ju i inače perete blagim šamponom. Idealan je šampon bez jakih kemikalija jer one mogu ukloniti prirodna ulja s vlasi. Kosu isperite mlakom vodom.

2. Nanesite dubinski regenerator: Sljedeći korak je nanošenje dubinskog regeneratora na kosu pomoću prstiju. Brzo pročešljajte regenerator kako biste bili sigurni da je svaki pramen kose pravilno premazan.

OUTFIT DANA Kad je kosa neposlušna: Mala marama u tonovima mora

3. Ostavite na kosi: dopustite da se dubinski regenerator upije u kosu. U idealnom slučaju, najbolje je ostaviti regenerator na kosi 20 do 30 minuta.

4. Isperite: operite kosu hladnom vodom i osušite je tapkanjem. Ne trljajte kosu snažno ručnikom, već je pustite da se sama osuši.

Kako pripremiti dubinski regenerator kod kuće: 6 recepata

1. Med, maslinovo ulje i kokosovo ulje

Sastojci:

  •  1 šalica meda
  •  ½ šalice toplog ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  •  ½ šalice maslinovog ulja

Priprema: Pomiješajte oba ulja s medom i nanesite na kosu. Isperite hladnom vodom nakon 20 minuta.

Med ima snažna svojstva vlaženja koja hrane i vlaže kosu, što olakšava raščešljavanje.

Prema studiji, med može pomoći u liječenju gubitka kose uzrokovanog seboreičnim dermatitisom. I maslinovo i kokosovo ulje imaju omekšavajuća svojstva koja zatvaraju kutikule kose i pojačavaju hidrataciju.

2. Banana, maslinovo ulje i ulje jojobe

Sastojci:

  •  1 zrela banana
  •  2 žlice maslinovog ulja
  •  1 žlica ulja jojobe

Priprema: Bananu zgnječite vilicom i dodajte joj oba ulja. Dobro promiješajte da dobijete glatku pastu, pazeći da nema grudica. Obilno nanesite na kosu, pokrivajući svaki pramen, a nakon 30 minuta isperite hladnom vodom.

Banane, bogate antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima, mogu pomoći u liječenju suhog vlasišta koje se peruta. Budući da je bogata vitaminima i hranjivim tvarima, banana će nahraniti kosu kako bi ostala mekana i sjajna. 

Maslinovo ulje, kao što je gore spomenuto, je omekšivač koji daje hidrataciju kosi. Što se tiče ulja jojobe, ono je i omekšivač, zbog čega se koristi kao regenerator. Sprječava gubitak proteina, štiti kosu i sprječava lomljenje kose.

3. Shea maslac, neem u prahu i arganovo ulje

Sastojci:

  •  1 žlica shea maslaca
  •  2 žlice arganovog ulja
  •  1 žličica nima u prahu

Priprema: Rastopite shea maslac i kad je gotovo ulijte arganovo ulje. Onda u smjesu dodajte neem prah i dobro promiješajte. Nanesite na kosu i ostavite 15 do 20 minuta prije nego što je isperete.

Shea maslac je često korišteni kozmetički sastojak u formulacijama za njegu kose i kože jer ima antioksidativna i protuupalna svojstva. Također je bogat masnim kiselinama koje pomažu nahraniti kožu i kosu dubinski i štite kožnu barijeru kako bi spriječili oštećenja.

Arganovo ulje također pruža niz dobrobiti za kosu - prema istraživanju, ono učinkovito sprječava oštećenje kose smanjenjem gubitka proteina u kosi.

MALA HUMANITARKA Tea (8) je ošišala 80 cm kose i donirala je za bolesnu djecu

4. Jaje, skuta i kokosovo ulje

Sastojci:

  •  2 žumanjka
  •  1 žlica skute
  •  2 žlice kokosovog ulja

Priprema: Umutiti žumanjak i pomiješati ga sa skutom i kokosovim uljem. Ravnomjerno nanesite na kosu i pokrijte glavu kapom za tuširanje. Ostavite da odstoji oko 30 do 40 minuta, a zatim pravilno operite hladnom vodom.

Jaja su bogat izvor proteina i nevjerojatna superhrana za kosu, a skuta također, budući da je bogat izvor proteina i mliječne kiseline, koji pomaže u poboljšanju gustoće.

5. Kokosovo mlijeko, glicerin, vitamin E i aloe vera

Sastojci:

  •  2 žlice kokosovog mlijeka
  •  3 žlice aloe vera gela
  •  1 čajna žličica meda
  •  1 žličica glicerina
  •  1 žličica ulja vitamina E

Priprema: Pomiješajte sve sastojke kako biste formirali pastu glatke i tekuće konzistencije. Prođite kroz kosu i stavite kapu za tuširanje kako biste spriječili mrlje na odjeći. Isperite ga nakon 40 minuta hladnom vodom.

Kokosovo mlijeko sadrži laurinsku kiselinu koja je dokazala svoju učinkovitost u opskrbi vlasišta esencijalnim aminokiselinama i vitaminima.

NAJBOLJA ZAŠTITA Imate obojenu kosu? Zaštitite je od UV zraka nošenjem šešira

Aloe vera, sastojak je koji obećava rješavanje mnogih problema s kosom, puna je vitamina i antioksidativnih svojstava koja pomažu u liječenju prhuti, ublažavaju upalu, umiruju suho vlasište i vraćaju izgubljenu vlažnost vlasištu.

Glicerin je snažan humektant koji potiče funkciju barijere kože i poboljšava hidrataciju u uvjetima suhe kože. Med je također fantastičan sastojak za kosu — njegova nevjerojatna omekšavajuća, umirujuća i ovlažujuća svojstva održavaju kožu i kosu mekima, a istovremeno uravnotežuju pH razinu.

Posljednje, ali ne manje važno, poseban sastojak ove maske za regeneraciju kose je vitamin E, koji je poznat po svojim antioksidativnim i hidratantnim svojstvima koja ne samo da smiruju suhu kožu, već je i štite od UV oštećenja, piše Pinkvilla.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare