To je to što me zanima!

Dozrijevaju kruške i jabuke koje su najzdravije svježe ubrane

Raznolikost na stolu jamči više vrsta voća i povrća bogatih nutrijentima, a možete ih pripremati na razne načine, od pečenja u pećnici do kuhanja ili dodatka salatama
Vidi originalni članak

Najzdravije i najpopularnije rujanske namirnice pune su vitamina, vlakana, minerala i hranjivih tvari.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako oprati namirnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz klasike poput tikvica, kupusa ili krastavaca, oduševite nepce kukuruzom koji možete kuhati ili peći. Možete ga pripremati u juhi ili kao dodatak mesu, a izvor je dijetalnih vlakana, folne kiseline, fosfora, vitamina C i magnezija.

Rujanske mahune također sadrže niz hranjivih tvari, a odlične su u juhama, varivima ili pak na salatu.

RECEPT DANA Gotovi ste u tren oka: Brzi njoki s kukuruzom i miso pastom

U rujnu su smokve najukusnije, pa je sada pravo vrijeme za pripremu slastica ili ih pak jednostavno ispecite u pećnici uz malo meda.

O ovo doba godine dozrijevaju šljive, kruške te jabuke koje su najzdravije svježe ubrane sa stabla, no nećete požaliti ni ako u njima uživate u kompotu, savijači ili drugim desertima.

Za zdravlje krvih žila zahvaljujući udjelu omega 3 masnih kiselina obrok završite orasima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • force👑 19.09.2023.

    Nema mi boljeg direktno s voćke ubrati i pojesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare