Jesen nosi svoje slastice, a među njima jedna od najpoželjnijih je kesten. Ove jeseni napravite kesten pitu, jednostavnu i ukusnu, koju ćete sigurno poželjet ponovo napraviti... i pojesti
Vidi originalni članak
Sastojci:
Za tijesto: 80 g brašna, 125 g šećera, 115 g maslaca, jaje, žumanjak, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 3 žlice vode
Za nadjev: 2 jaja, 500 g kesten pirea, 80 g mljevenih oraha, 200 g tamne čokolade, 120 g maslaca
Priprema:
- Zamijesite sastojke za tijesto.
- Za nadjev pjenasto umutite šećer sa žumanjcima, a bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
- U umućene žumanjke dodajte kesten pire i mljevene orahe pa na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Razvaljajte tri četvrtine tijesta te njime obložite plitki kalup za torte ili duboki kalup za krostate.
- Nadjenite tijesto kremom od kestena.
- Preostalo tijesto razvaljajte u tanku roladu i njome obrubite pitu.
- Pecite pitu u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta na 180°C.
- Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite pitu.
TOTALNI JOOMBOOS: Najveći Youtube spektakl u Europi!
21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.
Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!