Donosimo 13 recepata sa zobenim pahuljicama. Ovi zdravi recepti toliko su ukusni i jednostavni da će vas oduševiti. U njima možete uživati ujutro ili ih možete konzumirati kao međuobrok tijekom dana.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kremasta zobena kaša od borovnice i pekan oraha
Sastojci: pola šalice zobi, pola šalice vode, prstohvat soli, pola šalice borovnica, svježih ili odmrznutih, 2 žlice grčkog jogurta, 1 žlica prženih nasjeckanih pekan oraha, 2 žličice javorovog sirupa
Priprema: Pomiješajte zob, vodu i sol u staklenci ili zdjeli. Pokrijte i stavite u hladnjak da odstoji preko noći. Ujutro zagrijte, po želji, i prelijte borovnicama, jogurtom, pekan orasima i sirupom.
Cheesecake od bundeve i zobi
Sastojci: pola šalice zobi, pola šalice nezaslađenog bademovog mlijeka, četvrtina šalice ricotta sira, 2 žlice pirea od bundeve, 1 žlica čistog javorovog sirupa, četvrtina žličice ekstrakta vanilije, prstohvat mljevenog muškatnog oraščića, 1 žlica mrvica graham krekera
Priprema: Pomiješajte zob, bademovo mlijeko, ricottu, bundevu, javorov sirup, vaniliju i muškatni oraščić u maloj posudi ili staklenci. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja pospite mrvicama graham krekera.
Zob s maslacem od kikirikija, bananom i komadićima čokolade
Sastojci: 2 šalice bademovog ili mlijeka od drugih orašastih plodova ili mliječnih proizvoda, 4 žlice prirodnog maslaca od kikirikija, 8 žličica čistog javorovog sirupa, 2 šalice valjane zobi, prstohvat soli, 4 žlice malih komadića čokolade, 2 banane
Priprema: Pomiješajte pola šalice mlijeka, 1 žlicu maslaca od kikirikija i 2 žličice javorovog sirupa u staklenku ili zdjelu; protresite ili miksajte dok se ne pomiješa. Umiješajte pola šalice zobi, prstohvat soli i 1 žlicu komadića čokolade. Koristeći zasebnu staklenku ili zdjelu za svako posluživanje, ponovite s preostalim sastojcima. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja narežite pola banane u svaku porciju.
Tropska zobena kaša
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, 3/4 šalice napitka od kokosovog mlijeka, 1/4 šalice ananasa narezanog na kockice, 1 žlica nasjeckanog sušenog manga, 1 i pol žličica chia sjemenki, 1 čajna žličica naribanog kokosa
Priprema: Pomiješajte zob, kokosovo mlijeko, ananas, mango i chia sjemenke u maloj posudi ili staklenci. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja pospite kokosom.
Zobena kaša s borovnicom i bananom
Sastojci: pola šalice napitka od kokosovog mlijeka, pola šalice zobi, pola žlice chia sjemenki, pola zgnječene banane, 1 žličica javorovog sirupa, prstohvat soli, pola šalice svježih borovnica, 1 žlica nezaslađenog kokosa u listićima
Priprema: Pomiješajte kokosovo mlijeko, zob, chia sjemenke, bananu, javorov sirup i sol u staklenku veličine pola litre i promiješajte. Po želji stavite borovnice i kokos. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.
Mocha zob
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, pola šalice mlijeka, 1/4 šalice ohlađene kave, 1 žlica javorovog sirupa, 1 žličice chia sjemenki, 1 žličica kakaa u prahu, 1 žlica prženih nasjeckanih oraha, 1 žličica kakao mrvica
Priprema: Pomiješajte zob, mlijeko, kavu, javorov sirup, chia sjemenke i kakao prah u maloj posudi ili staklenci. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja pospite orasima i kakao mrvicama.
Zob s jabukom i cimetom
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, pola šalice bademovog mlijeka, pola žlice chia sjemenki, 1 žličica javorovog sirupa, 1/4 žličice mljevenog cimeta, prstohvat soli, pola šalice jabuke narezane na kockice, 2 žlice prženih pekan oraha
Priprema: Pomiješajte zob, bademovo mlijeko, chia sjemenke, javorov sirup, cimet i sol u staklenku veličine pola litre i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja po želji pospite jabukom i pekan orasima.
Zobena kaša s datuljama i pinjolima
Sastojci: pola šalice zobi, pola šalice vode, prstohvat soli, 2 žlice nasjeckanih datulja, 1 žlica prženih pinjola, 1 žličica meda, 1/4 žličice mljevenog cimeta
Priprema: Pomiješajte zob, vodu i sol u staklenku ili zdjelu i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Ujutro zob podgrijte po želji ili ju pojedite hladnu. Prelijte datuljama, pinjolima, medom i cimetom.
Matcha zob s bobičastim voćem
Sastojci: 2/3 šalice mlijeka, 2/3 šalice zobi, 1 žličica matcha praha, 1 žlica chia sjemenki, 2 žličice čistog javorovog sirupa, prstohvat soli, 1/4 šalice borovnica, 1/4 šalice malina, 1 žlica narezanih badema
Priprema: Pomiješajte mlijeko, zob, matcha prah, chia sjemenke, javorov sirup i sol u staklenku od pola litre i promiješajte. Na vrh stavite borovnice, maline i bademe. Pokrijte i stavite u hladnjak da stoji preko noći.
'Rolada s cimetom' od zobi
Sastojci: 2 i pol šalice zobenih pahuljica, 2 i pol šalice bademovog ili kokosovog mlijeka, 6 žličica smeđeg šećera, 1 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 1 1/4 žličice mljevenog cimeta, prstohvat soli
Priprema: Pomiješajte zob, mlijeko, smeđi šećer, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli. Podijelite u nekoliko staklenki. Ostavite u hladnjaku preko noći ili do 5 dana.
Sriracha, jaje, avokado i zob
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, 3/4 šalice vode, 1 žlica luka, 1/4 avokada, 2 cherry rajčice, 1 veće pečeno jaje, 1 čajna žličica srirache
Priprema: Pomiješajte zob i vodu u maloj posudi ili staklenci. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Umiješajte luk i stavite u mikrovalnu u intervalima od 30 sekundi, povremeno miješajući, dok se ne zagrije. Složite u zdjelu s avokadom i rajčicama. Na vrh stavite jaje i srirachu.
Zob sa smokvama i ricottom
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, pola šalice vode, prstohvat soli, 2 žlice ricotta sira, 2 žlice nasjeckanih suhih smokava, 1 žlica prženih narezanih badema, 2 žličice meda
Priprema: Pomiješajte zob, vodu i sol u staklenku ili zdjelu i promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Ujutro zob podgrijte po želji ili je jedite hladnu. Prelijte ricottom, smokvama, bademima i medom.
Zob od bundeve
Sastojci: pola šalice zobenih pahuljica, 1/3 šalice bademovog mlijeka, 3 žlice pirea od bundeve, 2 žličice javorovog sirupa, pola žličice ekstrakta vanilije, malo mljevenog cimeta, prstohvat soli, pržene sjemenke bundeve ili pekan oraha za ukras
Priprema: Pomiješajte zob, mlijeko, bundevu, javorov sirup, vaniliju, cimet i sol u staklenku veličine pola litre; dobro promiješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak da odstoji preko noći. Za posluživanje, po želji pospite sjemenkama bundeve ili pekan orasima, donosi EatingWell.