To je to što me zanima!

Domaće čokoladne musli pločice

Zobene pahuljice, datulje bez koštica, bademe, sirutku i kakao stavite u sjeckalicu i kratko izblendajte. Suhoj smjesi dodajte malo vode, pa kad smjesa postane ljepljiva kugla...
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 25 minuta

Sastojci:

pola šalice (45 g) sitnih zobenih pahuljica, meke datulje, 28 g badema, 25 g sirutke u prahu, žlica nezaslađenog kakao praha, 1-3 žlice vode; glazura: 40-50 g tamne ili mliječne čokolade, 1/2 žličice kokosova ulja

Postupak:

Obložite manju posudu plastičnom folijom da u nju možete utisnuti pločice te ih oblikovati. Zobene pahuljice, datulje bez koštica, bademe, sirutku i kakao stavite u sjeckalicu i kratko izblendajte.

RECEPT DANA Jednostavno i fino: Čokoladni biskvit s whiskeyjem i kavom

Suhoj smjesi dodajte malo vode, pa kad smjesa postane ljepljiva kugla, utisnite je u kalup i ostavite u hladnjaku da se stegne dok otopite čokoladu.

Gore također možete staviti foliju pa odozgo pritisnuti nekom ravnom posudicom da ih sasvim izravnate. Otopite čokoladu i glazurom prelijte pločice. Kad se stvrdnu, razrežite na četiri dijela.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 02.11.2023.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare