To je to što me zanima!

Dolly Parton izbacila singl koji je proslavio Whitney Houston

Legendarna pjesma 'I Will Always Love You' izašla je na današnji dan, a Whitney Houston obradila je pjesmu za film 'Tjelohranitelj' u kojem je glumila s Kevinom Costnerom
Vidi originalni članak

Na dan 8. lipnja 1974. pjevačica Dolly Parton izbacila je autorsku pjesmu "I Will Always Love You", koja je zauzela prvo mjesto Billboardove country ljestvice.

Balada će se vratiti na top liste gotovo dva desetljeća kasnije, kad ju je Whitney Houston obradila za film "The Bodyguard" iz 1992., što ju je učinilo njezinim hitom. Pjesma je postala prepoznatljiva kao Houstonina i samim time što je za pjesmu osvojila nagradu Grammy. U svom govoru zahvalila je Dolly, koja joj je i uručila nagradu.

Bill Murray nije bio u originalnoj postavi filma "Istjerivači duhova"

Na današnji dan 1984. u kinima je izašao filmski klasik "Istjerivači duhova". U produkciji i režiji Ivana Reitmana, istjerivače su utjelovili Bill Murray, Dan Aykroyd i Harold Ramis.

Aykroyd i Ramis su napisali scenarij za film, koji je Aykroyd izvorno zamislio kao vozilo za sebe i Johna Belushija, svoga kolegu u TV emisiji "Saturday Night Live". Međutim, Belushi je umro od predoziranja drogom 1982., a dio je kasnije napisan kako bi se prilagodio jedinstvenim talentima Billa Murraya, još jednog "SNL" alumna.

George Orwell objavio je distopijsko djelo "1984"

Godine 1949. na današnji dan britanski književnik George Orwell objavio je znanstvenofantastični roman "1984", koji je postao najpoznatiji Orwellov roman i jedan od najutjecajnijih romana 20. stoljeća. Temeljen na autorovim iskustvima vezanim sa španjolskim građanskim ratom, odnosno Drugim svjetskim ratom te ideologijama fašizma i komunizma, roman je shvaćen kao upozorenje budućim generacijama.

Izraz "Veliki brat" proizašao je iz tog romana.

Više vremeplova pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare