Iako postoji mnoštvo ideja za bučinu juhu s otmjenim sastojcima, ova slana juha od bundeve s bundevom iz konzerve olakšava stvari jer će vam trebati samo nekoliko sastojaka iz smočnice. Pire od bundeve u limenci i slatko vrhnje čine ovu juhu izuzetno kremastom, dok pirjani luk i dašak začina daju upravo pravu količinu slatkoće. U recept ide i nekoliko šalica pileće juhe, pa pripazite da koristite svoju omiljenu marku (s niskim udjelom natrija) ili domaću pileću juhu.
POGLEDAJTE VIDEO: Napravite kruh bez kvasca
Kako napraviti bučinu juhu?
Ne računajući maslinovo ulje ili sol, za ovaj recept vam treba samo pet sastojaka koji se lako spoje i gotovi su za manje od 10 minuta, tako da možete dobiti zadovoljavajući obrok za manje vremena nego što je potrebno da biste osmislili savršeni jesenski obrok. Osim toga, mogućnosti zamjene sastojaka su bezbrojne, tako da šalicu juhe možete prilagoditi onako kako želite.
Isprobajte punomasno kokosovo mlijeko umjesto slatkog vrhnja za opciju bez mliječnih proizvoda ili zamijenite začine s kimom, crnim paprom, đumbirom ili prstohvatom kajenske paprike. Ukrasite juhu svježim začinskim biljem, krutonima, sjeckanim prženim orašastim plodovima ili slanim sjemenkama bundeve.
Što ide uz juhu od bundeve?
Poslužite juhu od pet sastojaka kao predjelo s laganom jesenskom salatom, ili kao dodatak sendviču s puretinom. To je najbolji način da započnete ukusnu jesensku večeru. Možete je i jednostavno jesti s kruhom ili dvopekom, kako bi se u potpunosti prepustili jesenskom doživljaju ove juhe.
U nastavku slijedi recept za 4 porcije, a za pripremu će vam trebati samo 10 minuta.
Recept za juhu od bundeve
Sastojci:
- 1 srednji luk, naribani
- 2 žlice maslinovog ulja
- 800 grama pirea od bundeve
- 4 šalice pileće juhe
- 1/2 šalice slatkog vrhnja
- 2 žličice začina za bučnicu
- 3/4 žličice sol
Upute:
Zagrijte maslinovo ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša. Umiješajte pire od buče, pileću juhu, vrhnje, začine i sol, te kuhajte, povremeno miješajući tri minute ili dok juha ne prokrčka. Kutlaču juhe stavite u zdjelicu i ukrasite po želji. Ostatke juhe čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana, piše Good Housekeeping.